bastapromet 5 prednosti viskija za vaše zdravlje

Da li ste znali da vaš omiljeni viski nije samo ukusan napitak, već bi vam zapravo mogao pomoći da budete zdraviji? U daljem tekstu ćemo vam otkriti sve zdravstvene prednosti viskija!

 

Da li viski ima zdravstvene prednosti?

Još u 16. veku na viski se gledalo kao na lekovito piće bar koliko i na ukusno piće. Smatralo se da pomaže u varenju i zaustavlja bolove u zglobovima i kostima.

Kasnije, u doba zabrane, nikada se nije smatrao ilegalnim uvoz u Sjedinjene Američke Države, jer se na njega prvo gledalo kao na lek, pa tek onda kao na alkohol.

Ovih dana sigurno nećete pronaći doktora koji će izdati recept za viski, tako da ovo drevno i voljeno piće ne doživljavamo baš kao lek. Međutim, kap ili dve mogu ponekad učiniti puno dobrog za naše zdravlje!

Pogledajmo neke zdravstvene prednosti viskija.

 

Smanjivanje rizika od srčanih bolesti

Studije su pokazale da mala čaša viskija dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti jer sadrži visok nivo antioksidanasa i vrstu ‘dobrog’ holesterola. Single malt, koji se smatra kvalitetnijim od blendiranog viskija, sadrži više antioksidanasa od ostalih vrsta.

 

Pomaže kod prehlade

Dokazano je da viski pomaže kod prehlade!
Mešanjem viskija sa medom i limunom i dolivanjem tople vode pomaže vam da se brže oporavite od prehlade, jer piće otvara krvne sudove, podstičući telo na bržu borbu protiv infekcije i za čas ćete biti na nogama.

A kada se oporavite, nemojte misliti da morate da odložite flašu viskija do sledeće prehlade! Isti antioksidansi i druge zdravstvene prednosti viskija koje pomažu u borbi protiv bolesti mogu da pojačaju vaš imunološki sistem, umanjujući verovatnoću da ćete se ponovo prehladiti.

 

Pomaže u gubitku kilograma

Ako ste na dijeti, ali ne želite da se odreknete određenih navika, viski lako može da postane vaše novo omiljeno alkoholno piće. S obzirom da sadrži 0% ugljenih hidrata, 0% masti i gotovo nikakvog šećera, popularno je piće za one koji paze na unos kalorija.

Ispijanje viskija može čak i da pomogne da se spreči razvoj određenih vrsta dijabetesa.

Dakle, sledeći put kada izađete sa prijateljima, zaboravite na nekoliko čaša vina ili piva i umesto toga probajte piće na bazi viskija.

 

Smirivanje stomaka

Ova tvrdnja o zdravlju viskija, pojavila se pre skoro 500 godina, i dalje je aktuelna: ovaj čudotvorni napitak zaista pomaže u varenju. Ispijanje čaše viskija pre obroka može vam poboljšati apetit, jer stimuliše enzime u crevima i priprema telo za hranu.

Ako biste radije uzeli čašicu posle večere, to će isto blagotvorno delovati. Viski može razbiti težak obrok, a vi ćete se osećati manje naduto.

 

Da biste zaista osetili zdravstvene prednosti viskija - umerenost je ključna!

Kao i većina stvari u životu, ne biste trebali preterivati ni u viskiju. Viski je namenjen umerenom uživanju. Previše jakog alkohola donosi čitav niz drugih problema koji će poništiti sve gore pomenuto.

Dakle, uzmite koju čašicu povremeno kako biste postigli sve prednosti.

Evo dugog i zdravog života. Živeli!

 

 

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija