bastapromet Poseta Topoli i vinariji Aleksandrović

U nastavku naše turneje i obilazaka zivopisnih krajeva Srbije gde se uzgaja vinova loza i pravi najkvalitetnije domaće vino, tim Basta prometa obišao je drage saradnike i prijatelje iz vinarije Aleksandrović u Topoli. 

 

Naši dragi domaćini su nas ugostili i dozvolili da se uverimo sa kakvom posvećenošću i ljubavlju proizvode neka od najkvalitetnijih srpskih vina, a koja su, pored toga što se nalaze i u našoj ponudi, svoje mesto pronašla i u Svetskom muzeju vina u Bordou.

 

 

Porodica Aleksandrović se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Još davne 1903. godine je Miloš Aleksandrović je bio jedan od osnivača Venčačke vinogradarske zadruge. 

 

Porodica je do početka II svetskog rata imala 30.000 čokota i od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu - sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. 

 

  

 

 

Tako je u podrumu vinarije Aleksandrović, na osnovu požutelog rukopisa nastavljena tradicija i nastavljeno ispisivanje novih stranica duge porodične istorije vinogradarstva i vinarstva porodice Aleksandrović. 

 

Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počela je 2000.godine kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

 

 

 

Danas je porodica Aleksandrović sa svojim vinima vodeća srpska privatna vinarija i sa ponosom ističemo naši dugogodišnji partneri.

 

 

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija