bastapromet Kako spremiti bogatu uskršnju trpezu za malo novca

Uskrs verovatno najlepši praznik u godini. Pored toga što je u proleće, za njega se vezuje mnogo običaja koji krase ovaj poseban dan u godini. Svi mu se raduju, a najviše deca. Za taj dan bi trebalo lepo da se sredimo, u miru i sa najbližima proslavimo najveći praznik. Domaćice uvek imaju pune ruke posla, ali za ovaj praznik posebno se pripreme što je i red.

Savet je da pripremite sve nekoliko dana pre kako biste bili sigurni da je sve na svom mestu. Marketi su puni namirnica, sigurno ćete naći sve što je potrebno. Piće i neke druge potrepštine možete potražiti i u diskontima pića „Basta promet“. Njihovi maloprodajni objekti su snabdeveni svime što vam je potrebno, naći ćete sve na jednom mestu u vašoj okolini. Nema potrebe da puno preterujete u hrani i piću, zato ćemo preporučiti da spremite i neke laganije obroke, pogotovo za osobe koje su postile uskršnji post.

Na prazničnom stolu najbitnije je da se nađu uskršnja jaja. Danas postoji mnogo tehnika da ih ukrasite. Farbanje na prirodan način kako su to radili naši stari ili farbanje savremenom tehnikom svejedno je, bitno je da se taj dan nađu na trpezi. Ovde ćemo vam dati predlog da obojite jaja u crnom vinu. Na prirodan i brz način dobićete prelepa, svetlucava jaja. Jaja skuvajte u vinu i ostavite peko noći da se ohladi. Ujutru ćete imate kristalna jaja koja ste spremili za tili čas. Predlažemo da pripremite neko laganije predjelo i salatu. Za predjelo možete pripremiti slani rolat za malo novca. Od salata preporučujemo da pripremite salatu sa susamom.

Salata sa susamom je veoma jednostavna jer vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a ukus će vas oduševiti. Potrebno vam je: 100gr susama, 200gr šunke, 200gr kačkavalja, časa kisele pavlake. Susam propržite da dobije zlatnu boju i pomešajte sa ostalim sastojcima.

Kao glavno jelo možete pripremiti lagane punjene pileće rolnice. I za ovo jelo vam je potrebno nekoliko sastojaka: 2 pileća filea, 100gr spanaća, 100gr feta sira i začini. Piletinu istanjite i napunite spanaćem i sirom. Pecite u rerni pola sata.

Za kraj najslađi i najlepši deo. U ovo vreme potreban nam je dodatni šećer da nam podigne raspoloženje, tako da sa slatkišima nemojte da štedite. Možete pripremiti neku od poznatijih, bogatijih torti, a ako vam ostatak trpeze bude više kaloričan, bolje da se odlučite za neki laganiji voćni kolač. Proleće je znak i za razno sezonsko voće, predlažemo da napravite laganu tortu sa jagodama. Kora:500gr plazma mlevenog keksa, 250gr maslaca ili margarina, 250gr šećera u prahu, oko 2 dcl soka od narandže. Fil: jagode, 250gr maslaca ili margarina, 2 čaše kisele pavlake, 200ml slatke pavlake, 12 kašika šećera u prahu. Fil 2: 200ml slatke pavlake. Koru napraviti tako što pomešate sve sastoje pazeći na dodavanje soka. Maslac umutite sa šećerom, dodajte kiselu pavlaku, koru od limuna i umućenu slatku pavlaku. Sad na koru od keksa stavite pola belog fila, na njega poređajte jagode i na njih dodajte drugu polovinu fila. Na kraju umutite šlag i ukrasite tortu. Uživajte u torti koja se topi u ustima, a prava je eksplozija za vaše nepce.

Iako će se ove godine praznik proslaviti na malo drugačiji način, pored bogate trpeze nemojte zaboraviti da i vaša srca budu bogata, ispunjena radošću iako možda niste sa najmilijima.