bastapromet Ovog leta, pićete votku na drugačiji način!

Tamniji ten, glasniji smeh, duži dani i noći u kojima manje pijemo vodu i sokove, a više piva, vina i druga alkoholna pića... miriše na leto! Na letnjim zabavama uglavnom se služe pitka i penušava vina, špriceri i različite vrste punčeva, ali nije tajna da je provod najbolji tamo gde je votka. Većina ljudi uglavnom je pije sa sokom od narandže ili nekim energetskim pićem, ali, zašto se zadržati samo na tome? Leto je za eksperimente! Votka se pravi od žitarica (sirak, kukuruz, raž ili pšenica) i bogata je skrobom i šećerom. Njena baza nije aromatizovana kao što je to slučaj kod mnogih drugih žestokih pića. Pravi teren za uzbudljivo eksperimentisanje! Istraživali smo koja su to najpopularnija votka pića i evo šta smo pronašli:

VOĆNA VOTKA
U kombinaciji sa osvežavajućim sokom od brusnice, votka postaje letnje piće zbog kog ćete prijatelje okupljati češće. Ohladite oba pića, pomešajte ih u srazmernim količinama i poslužite sa listićem mente. Lagana brusnica može ispratiti opori ukus votke ili je potpuno maskirati, izbor je na vama!

CRVENI ELIKSIR
Širom sveta, ova kombinacija poznata je kao „Bloody Mary“ i sasvim smo sigurni da bismo je, da je nastala na našem podneblju, zvali drugačije. Kada pomešate votku sa sokom od paradajza, dobijate ukus koji najviše prija kada ste mamurni ili siti već viđenih ukusa. Ako pravite veliku žurku, pripremite zalihe na vreme, vaši gosti će voleti ovaj obojeni eliksir!

AROMATIZOVANA JABUKA


aromatizovana jabuka

Jedna na dan udaljiće doktora od vas, ali će 50 mililitara njenog soka pomešanog sa isto toliko votke napraviti pravi užitak za čula! Dodajte još i jednu kašiku limunovog soka i kašiku javorovog sirupa i promešajte. Procedite napitak, spremite koktel čaše i ukrasite ih kriškom jabuke pre nego što sipate.

KOFEINSKO IZNENAĐENJEkofeinsko iznenađenje

Kafa u alkoholu? Ukoliko do sada niste, probali, iznenadićete se! Da napravite „Belu Ruskinju“ potrebno je da imate 25 mililitara likera od kafe, kašiku kremaste blage kafe i 50 mililitara votke. Svi sastojci mešaju se sa čašom leda, a ukus se dugo pamti i preporučuje dragim ljudima.

COCA-COLA VOTKA

coca-cola votka

Iznenađeni? Votka će u miksu sa Coca-Colom biti savršeno neutralizovana. Šta vam ostaje? Savršeni ukus omiljenog napitka sa blagom primesom alkohola. Ko bi mogao da poveruje da je ova kombinacija toliko dobra! Verujemo da ćete požuriti da što pre isprobate.


Kažu da povremeno treba uraditi nešto što nisi nikada ranije! Neka neki od ovih recepata bude vaše sasvim novo iskustvo, sigurni smo da se nećete pokajati. I još nešto. Ne zaboravite da degustirate u društvunabavite zanimljive slamčice i modle za led u zanimljivim oblicima i spremite se za dobru votka zabavu. Javite nam utiske i svratite ponekad na naš sajt, možda ponovo uradite nešto uzbudljivo po prvi put ☺

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija