bastapromet Tri jednostavna recepta za detoksikaciju vodom

Sa zamenom zimske u letnju garderobu, dolazi i momenat suočavanja sa trenutnim stanjem organizma. Niske temperature karakteristične za zimu koja je iza nas, podrazumevaju jaču ishranu i visoko kaloričnu hranu koja nam pomaže da „preguramo“ do proleća i leta. Rezultat je sledeći: osim po kojeg kilograma viška dobili smo nagomilane masti i toksine koji stvaraju težinu u želudcu, pad energije, nešto slabiju cirkulaciju i čestu malaksalost. Visoke temperature koje slede, traže da se naš organizam i imunitet postepeno prilagode, ali smo najvažniji „igrač“ u toj priči mi. Korigovanjem ishrane i pravilnom detoksikacijom, pomoći ćemo izbacivanje toksina i pročistiti organizam od suvišnog. Načini detoksikacije su razni. Od rehabilitacija i programa vežbi i ishrane u lečilištima i banjama, kozmetičkih tretmana, detoksikacije izbegavanjem određenih namirnica ili adekvatnom suplementacijom, do lekarske pomoći.

Ipak, više od polovine našeg organizma sačinjava voda i upravo nju treba iskoristiti kao glavnog saveznika! Postoji više napitaka na bazi vode koji mogu probuditi uspavanu energiju, a mi izdvajamo tri najefikasnija:

 

SASI VODA

 

Ovaj napitak osvežavajućeg ukusa, poznat kao „voda za mršavljenje“ i „voda za ravan stomak“ osmislila je nutricionistkinja Sintija Sasi, po čijem prezimenu i nosi ime. Radi se o vodi koja prvenstveno pročišćava organizam i pomaže mu da izbaci višak vode, ali će smanjiti nadutost i regulisati probavu. Kada bi efekat Sasi vode trebalo prikazati slikovito, mogli bismo reći da ona osvežava i „tušira“ organizam iznutra. Najbolje ju je pripremati uveče, a recept je sledeći:

 

8 čaša vode

1 rendana kašičica đumbira

8 listića sveže nane

1 manji krastavac

1 limun


 

Sve sastojke potrebno je dobro oprati, iseckati i pomešati sa vodom. Namirnice nikako ne cediti, jer će one same pustiti svoj „sok“, a ovako pripremljena voda treba da odstoji tokom noći i da se popije u toku dana. Sintija garantuje da efekte u centimetrima i kilogramima možemo videti već nakon nekoliko dana.

 

NAPITAK OD VODE I CIMETA

 

Ukusi koje volimo, jabuka i cimet, tajni su pokretači i stimulansi naše izdržljivosti! Ujedno, voda sa mešavinom sokova iz ova dva moćna antioksidanta je niskokalorična i samim tim više nego dobra za čišćenje štetnih materija iz tela. Posebno će pogodovati onima koji se bore sa manjkom energije, a za pripremu vam treba:

 

2 ili 3 jabuke

2 štapića cimeta

1 litar negazirane vode

 

 

i staklena flaša širokog krila. U nju ubacite tanko sečene kriške jabuke i štapiće cimeta. Ova voda priprema se uveče, stoji tokom noći i pije se sutradan, tokom dana.

 

TOPLA VODA SA LIMUNOM

 

Sigurno poznajete bar nekoga ko je probao ovaj recept! Potrebni su vam:

 

1 limun

1 čaša vode

 

 

Limun se iscedi i sipa u čašu tople vode i odmah popije. Ova kombinacija blagotvorna je za jetru i bubrege jer ih ispira, istovremeno pomaže pri mršavljenju, podstiče probavu, jača imunitet, dovodi Ph vrednost organizma u balans, čisti kožu, hidrira limfni sistem i deluje kao prirodni diuretik.Preporučeni period konzumacije ovih napitaka jeste četiri do pet dana, ali ih možete piti i par dana duže, ukoliko vam prija. Važno je da pronađete pravu meru i budete sigurni da vam svi sastojci i ukusi odgovaraju. Ukoliko primetite da zbog ispijanja ovih napitaka imate bilo kakve tegobe, trebalo bi da prestanete sa ispijanjem. Najvažniji sastojak, vodu, ne treba točiti sa slavine, već se odlučiti da to bude flaširana voda proverenog kvaliteta, a veliki izbor možete pronaći na policama naših prodavnica. Izaberite bistru izvorsku vodu, dodajte prirodne sastojke i učinite ovo proleće laganim!

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija