bastapromet Kako da umanjite mamurluk

Postoje razni saveti kako preventivno da umanjite mamurluk: pre izlaska pojedite nešto konkretno i popijte vodu. U izlasku pijte sporije i ne mešajte pića. Za poslednje piće odaberite vodu, i prošetajte do kuće. Opet jedite, otuširajte se i u krevet.


Svi ovi saveti izgledaju fenomenalno, ali šteta je već napravljena? Ne brinite.

Evo tri saveta za dan posle

 

„Ko večera rakiju, doručkuje vodu“


Naš narod je razumeo posledice mamurluka i pre nego što su istraživači ovo naučno ispitali. Naime, alkohol dovodi do dehidracije. Pospešuje se izlučivanje vode iz organizma pa ne čudi da se u pola noći budimo u želji da popijemo dve litre vode. Uz to, nije retkost da se pojavi i suva koža i usne, da nas glava zaboli nakon svake veće buke ili da nam deluje da se soba okreće.


Najbolji način da se vratite u normalu je da pijete dosta vode, bilo gazirane ili mineralne. Međutim, budite pažljivi da ne popijete naglo velike količine, jer one mogu povratno dovesti do dodatnog osećaja mučnine.

 

Šejkom protiv mamurluka


Banane, bobičasto smrznuto voće i vodu stavite u šejker i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Fruktoza iz voća će pomoći vašem organizmu da nadoknadi izgubljene elektrolite. Možda se nećete osećati kao da ste ponovo rođeni, ali obećavamo vam, biće vam za nijansu bolje!

 

Coca-cola i grickalice


Čaroban napitak kada je reč o mamurluku je upravo Coca-cola.


Uz vaše omiljene slane grickalice sve će se činiti lakše, pogotovo ako odlučite da ih jedete u krevetu uz omiljeni film! Ovakav odmor će pomoći vašem telu da se vrati u normalu što pre!

 

Da budemo iskreni, mamurluk ne može instant da nestane. Jedini pravi lek je uvek i zauvek -vreme. Čak i kada unos alkohola u organizam prestane, on se i dalje nalazi u našem organizmu sve dok u potpunosti ne iščezne. Ovo je proces koji traje.


Ali ne brinite! Maksimalno trajanje mamurluka je uvek 24 sata. Da bi vreme što pre prošlo,prošetajte do najbliže prodavnice i pronađite piće koje će učiniti da se osećate bar malo bolje.

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija