bastapromet Volite vino u čaši, a da li ga volite i u tanjiru?

Vino je jedno od omiljenih alkoholnih pića – nekima dođe kao aperitiv, neko uživa u kraju dana uz čašu omiljenog vina, dok ima i onih koji jedva čekaju vikend pa da mogu da popiju i po koju čašu više.

A da li ste ikada koristili vino kao dodatak omiljenom jelu? Ukoliko do sada niste probali, a volite da eksperimentišete sa ukusima, znajte jedno – za kuvanje uvek odaberite vino koje biste i pili.

Vino je odličan sastojak jelu jer, kao što i sami znate, u umerenim količinama je preporučljivo za zdravlje. Pa ukoliko i ne volite da popijete čašu crvenog ili belog vina, eto odlične prilike da ga uvrstite u svoj meni.

Belo vino kao dodatak laganijim jelima

Belo vino je idealno za pripremanje ribljih specijaliteta. Odličan je sastojak za pripremanje kako rečne tako i morske ribe, naročito ako se servira uz povrće ili pirinač. I samo povrće možete da kuvate u belom vinu, ono tako ostaje sočno i ne gubi svoje značajne sastojke.

Pored ribljih specijaliteta, belo vino se odlično slaže sa jelima od pilećeg mesa.

Crno vino i crveno meso

Volite vino da vidite u svojoj čaši? Sigurno ćete ga voleti i u tanjiru! Crveno meso i crno vino su sjajna kombinacija – vino omekšava meso, bilo da ga kuvate, pržite ili pečete. Ujedno je sjajna zamena za ulje. Međutim, važno je znati sledeće – jaka crna vina su odlična za specijalitete od junetine i divljači dok su slabija za jela od crvenog mesa koja nisu toliko „teška“.

Umerenost i eksperimentisanje

Kao što je važno biti umeren prilikom ispijanja čaša vina, tako je umerenost važna i ukoliko ovaj alkoholni napitak koristimo kao dodatak jelima. Pored toga, probajte vina da kombinujete sa raznim specijalitetima. Jer kako se kaže, ukusi su različiti, pa vi sebi pripremite najbolji mogući spoj hrane i omiljenog vina.

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija