bastapromet Najpopularnija pića za doček Nove godine

Mnogima je kraj decembra omiljeno doba godine. Mislili ste da ste jedini koji sumiraju tekuću godinu i jedva čekaju da okrenu novi list? Nikako. Gotovo da nema osobe koja već krajem decembra ne postavlja ciljeve za predstojeću godinu. Isto tako, gotovo da nema onih koji planiranje tih istih ciljeva ne isprate čašom omiljenog pića. Pa kako drugačije za vreme praznika? :)

Pored toga što se postavljaju novi ciljevi, mnogi se raduju ovom periodu godine jer konačno mogu da se opuste i provedu. Da uživaju u omiljenoj muzici uz prijatelje i piće, a da ne moraju da gledaju na sat i da broje da li su popili jednu čašicu ili više. Za doček Nove godine uvek se nazdravlja uz omiljeno piće, a mi vam predstavljamo ona koja se najčešće piju za najluđu noć u godini!

1. Pivo 

Najpopularnije piće u Srbiji je pivo, zato je i očekivano da zauzme prvo mesto. Ovaj napitak zaista ide uz sve – uz dobru klopu, zdravice, a i kada ne znate šta da pijete, uvek ćete se odlučiti za pivo. To su činjenice i ne možemo ih osporiti. Za ovo alkoholno piće se odlučuju oni koji nisu ljubitelji „kratkih“ pića. Uz pivo čaša je uvek puna i spremna za najlepše zdravice! Isto tako, istraživanja su potvrdila da je najmanja mogućnost za lečenje mamurluka ako baš pijete ovaj napitak. Naravno, umereno.

2. Špricer

Omiljen, kako kod dama tako i kod džentlmena. Često se može videti na stolu u ugostiteljskim objektima, ali isto tako i za doček Nove godine. Zašto je to tako? Zato što je, kako mnogi kažu, špricer piće koje osvežava.

3. Crveno vino

Poznato je da crveno vino opušta i posle samo jedne čaše ljudi postaju otvoreniji i u potpunosti spremni za razgovor. Pa to je upravo ono što je svima potrebno u novogodišnjoj noći – da budu otvoreni, opušteni. Baš zato crveno vino se nalazi na trećem mestu.

4. Rakija

Nacionalno piće Srbije. :) Zato se i nalazi na listi top 5 pića uz koje se proslavlja Nova godina. Za ovo piće se odlučuju pravi veseljaci i koji zaista svim svojim čulima uživaju u ovoj posebnoj noći. Na stolu se uvek nađe čaša vode, i oni koji odluče da započnu sa rakijom, nje se „drže“ do kraja večeri.

5. Votka

Najčešće se poručuje uz đus. I obično su dame te koje poručuju ovo piće. Takođe, dame se odlučuju i za votke sa ukusima. Neki se za novogodišnju noć odluče baš za ovo piće jer ga retko kad piju ili možda čak i nikada, pa požele da Novu godinu dočekaju baš uz časicu votke.