bastapromet Ideje za novogodišnje koktele

Dolaskom decembra praznična euforija se počinje zahuktavati, a glavna tema svih razgovora je Nova godina, koja polako kuca na vratima.

Zbog epidemiološke situacije, stvari su se malo promenile i većina ljudi se odlučuje za kućnu intimniju varijantu. Sakupi se društvo, iznajmi se vikendica u blizini grada ili negde na planini, a onda sledi žurka.


Ako ste se i vi odlučili za kućnu varijantu, onda dobro razmislite kako ćete najluđu noć učiniti posebnom. Naravno uz dobru hranu, piće i društvo svaka noć može biti posebna. Ali ove godine dajte sebi oduška u odnosu na prethodne i učinite nešto posebnije. Uz standardna pića počastite prijatelje i sebe otmenim i elegantnim koktelima. Za vas smo pripremili listu koktela kojima možete nazdraviti u ponoć, a možda i malo ranije.


Zato papir u ruke i na vreme pripremite sve sastojke!

 

Džin tonik

Džin tonik – ,,alhemija savršenstava“, neki bi se usudili i veće komplimente da udele, a mi ćemo se zadržati zasad na ovom. Priprema ovog koktela je krajnje jednostavna. Čašu napunite ledom, prelijete tonik, a zatim i džin. Ukrasite limetom. Pored toga možete obogatiti ukus bosiljkom, mentom ili limunom. Možda je priprema jednostavna, ali je bitno voditi računa o tačnoj meri džina i tonika. Ključ njegove kompaktnosti leži u tome da nijedan od ukusa ne treba biti dominantan.

 

Martini

Proslavljen od strane najpoznatijeg agenta 007, Martini je i prvi sinonim na pomen reči koktel. Zapravo to je jedna krajnje jednostavna mešavina džina i vermuta i to je to. Narvno, Martini ima mnogo varijacija na temu, stvar je u tome koliko ste spremni da kombinujte i eksperimentišete. Ali ako hoćete da se osećate kao Džejms Bond, onda napravite klasični Martini, stavite maslinu i nazdravite u stilu agenta.

 

Sugar Cookie Martini

Jedna od varijanti Martinija je svakako Sugar Cookie Martini, koji je idealan koktel za hladne praznične dane. Prosto svojim mirisom asocira na Novu godinu. U šejkeru za koktele kombinujte mleko, Baileys, votku i amaretto. Dodajte led i protresite dok se ne ohladi. Pripremite glazuru od vanile i šarenih šećernih ukrasa, a zatim umočite ivice čaše za martini u pomenutu glazuru. Ostavite čašu da se malo ohladi, a glazura da se skupi. Nakon toga sipajte pripremljen koktel. Postavite novogodnišnji kolačić na ivicu i uživajte.

 

Cosmopolitan

Čuveni ženski koktel bi bio odlična pratnja za sve žene u društvu. Kao i svi do sada kokteli i ovaj se lako pravi. U šejker ubacite led, prelijete votkom, zatm dodajete liker, sok od brusnice i sok od limuna. Mućkajte dok se sve ne sjedini. Posle toga sipate u ćaše, a ukrasiti možete limetom ili nekim drugim ukrasom po želji.

 

Santa Clausmopolitan

Santa Clausmopolitan je varijacija na temu Cosmopolitan, pa tako da već imate sve sastojke, samo se malo više poigrajte sa ukusom i dobićete nov koktel. Izgledom asocira na Deda Mraza, a ukusom će prodrmati iz petnih žila. Ovo je svež gorki koktel koji ne zahteva mnogo truda oko pripreme. Napunite šejker ledom, dodate votku, sok od brusnice i sok od limete, a zatim mućkate šejker dok se ne ohladi. Obode čaše premažete korom limete, umočite u šećer i sipate koktel u čašu. Ukrasite brusnicom i poslužite gostima.

 

Mašta nema granica, a koktela ima milion, zato pripremite sastojke. Naš tekst neka bude baza, a vi se poigrajte koliko god ste spremni. Srećno!

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija