Blog bastapromet

Vermut je aromatizovano vino. Proizvodi se od vina u koje se dodaje alkohol, šećerni sirup i prah osušenog aromatičnog lekovitog bilja koje ovom piću daje posebnu aromu.

Tokom letnjih vrućina, bezalkoholno pivo je idealno osvežavajuće piće za sve ljubitelje piva, a koji prilikom toplih dana i vrućina izbegavaju alkohol ili paze na količinu alkohola koji unose.

U poslednje vreme Aperol je sve popularniji. Mnogima nije jasno šta je tačno Aperol i kako je nastao sve poznatiji i traženiji koktel Aperol Spritz. Letnja sezona je u toku, a ovo osvežavajuće piće je savršen izbor za vrele letnje dane i noći, i zato žel

Vino je omiljeno piće mnogih naroda u svetu. Statistika kaže da se najviše ispija crno vino čak 69%, zatim sledi belo i rose. Međutim, mnogi od nas zapravo i ne znaju da pravilnim posluživanjem vina, možemo osetiti njegov pravi i puniji ukus.

Prva misao koja nam padne na um kada je reč o energetskim pićima, jeste da su veoma štetna po naše zdravlje. Opšte je poznato da su energetska pića popularna baš zbog činjenice da drže pažnju, pojačavaju koncentraciju i kao jedan od glavnih repera “drže”

U našoj kulturi i tradiciji najčešći povodi da poklanjamo su neki značajni životni događaji – rođenje deteta, rođendani, akademski i profesionalni uspesi, venčanja, slave i slično.

Kafa. Napitak koji nam toliko sreće donosi na dnevnom nivou. Napitak uz koji vodimo razgovore, koji nas spaja, razbuđuje.. Ako je volite, ovih nekoliko činjenica koje smo izdvojili biće vam interesantna spoznaja.

Idilično januarsko veče možete provesti sa dragim ljudima u jednoj opuštenoj šetnji posle koje ćete i dušu i telo ugrejati jednim toplim napitkom. Prva asocijacija nam je topla čokolada, koja dobro dođe kada hoćete nešto toplo, slatko i uz to zdravo.

Dolaskom decembra praznična euforija se počinje zahuktavati, a glavna tema svih razgovora je Nova godina, koja polako kuca na vratima.

Da bi se piće zvalo tekila, onda mora biti dobijeno najmanje od 51% plave agave. Na planeti postoji preko 300 različitih vrsta agave, od kojih se samo navedena koristi za pravljenje tekile.