bastapromet Basta Promet u poseti vinariji Kovačević

Kao firma koja izuzetnu pažnju posvećuje kvalitetu proizvoda koje plasira na tržište, Basta Promet je ostvarila saradnju sa najkvalitetnijim proizvođačima pića sa ovih prostora. 

Ono što nam je takođe bitno i šta negujemo su odnosi sa našim poslovnim partnerima, a možemo reći i prijateljima nakon višegodišnje uspešne saradnje. U znak zahvalnosti na uspešnoj saradnji, ali i kao podsticaj za nastavak ove uspešne priče, obišli smo naše partnere u Vinariji Kovačević u Irigu i još jednom se uverili u sav trud i ljubav koji ulažu u svoj proizvod i sam proces proizvodnje i čuvanja ovih vrhunskih vina sa Fruške Gore.

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. 

 

Preuzevši vinariju od svog oca, Miroslav Kovačević, kao treća generacija vinara počinje da stvara vrhunska vina. Tokom godina, vinariju i vinske podrume stalno su dopunjavali novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim buradima. 

 

Stalno traganje za najboljim vinima je učinilo da se fokusiraju na proizvodnju vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko hiljada godina unazad. Korak dalje jeste čuvanje tradicije i vraćanje prirodi u vidu organske proizvodnje.

 

U želji da unapredi vinsku kulturu i puteve vina, Miroslav Kovačević 2013. godine preuzima stari iriški podrum “Podrum 1930”.

Ovo grandiozno zdanje jedinstvene ambijentalne celine veoma je važno za varošicu Irig kako zbog same istorije tako i zbog očuvanja i gajenja vinske kulture ovog podneblja. Podrum je osnovan davne 1930. godine od strane vinogradarskih porodica iz Iriga i uspešno je poslovao do 1995. godine kada je usled ekonomske krize i opšteg stanja u našoj državi prestao sa radom. 

 

  1. godine Miroslav Kovačević je otkupio podrum, vratio mu stari sjaj i oživeo proizvodnju vina. Negujući vina čuvamo ujedno i tradiciju starih vinogradarskih porodica i započinjemo stazu našeg vinskog puta. Barik sala, podrumske prostorije sa amforama i arhive ispunjene vinima upotpunjuju doživljaj ovog starog grandioznog podruma iz vremena Kraljevine Jugoslavije.

 

Pogledajte fotografije posete Vinariji Kovačević i doživite makar deo ushićenja koje smo mi osetili prilikom posete ovom zdanju.

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija