bastapromet Najbolji izbor pića u zimskom periodu

U hladnim zimskim danima sve što vam je potrebno je šoljica ili čaša napitka koji će da vas ugreje i odlično društvo sa kojim ćete to podeliti. Zimski period je prava inspiracija za razne napitke koje možete napraviti sebi i najbližima. Pivo je bilo hit letos, ali sada vam treba nešto što će vas ugrejati i napraviti toplu atmosferu.

Kafa ili čaj je prvi pravi izbor u hladnim danima. Jutarnja kafa je većini ljudi prvo što naprave kada otvore oči. Da li će izbor pasti na običnu tursku kafu, 3 u 1 kafu ili nes izbor je na vama, ali kafa je prvi izbor kada žalite da se ugrejete i podignete raspoloženje. Ukoliko niste ljubitelj kafe, ujutru posegnite za čajem. Najpoznatiji topli napitak će vas razbuditi i ugrejati u hladnim jutarnjim satima. Možete odabrati zeleni ili crni čaj koji sadrže više kofeina, a tu su razni biljni i voćni čajevi.Topla čokolada je najbolji izbor za potpuno uživanje. Pored toga dokazano je da ima i lekovita svojstva zbog antioksidansa koji se nalazi u kakau. Uz toplu čokoladu ćete se ugrejati, ali učiniti nešto dobro i za svoje zdravlje.

Aromatično toplo mleko je nešto drugačije, ali veoma zanimljivo i jednostavno. Kao bazu uzmite mleko obično ili sojino i stavite da zakuva, a onda stavite dodatke po ukusu. Veoma je zanimljiv spoj sa cimetom ili aromom vanile. Ne plašite se da eskperimentišete sa ovim zanimljivim napitkom.

Jabukovača je još jedan neobičan napitak koji morate probati. Potreban vam je sok od jabuke, sušeno voće, cimet i muškatni oraščić. Sve zajedno stavite u šerpu da lagano ključa, nakod toga procedite i uživajte u toplom i mirisnom piću.

Kuvano vino je neizostavno piće u zimskom periodu. Izaberite svoje omiljeno vino i neka bude što kvalitetnije jer će biti punijeg ukusa. Dok vino kuva možete dodati i neke začine i tako obogatiti ovo veoma zdravo piće koje će vas veoma brzo ugrejati. Čaša, dve vina neće naškoditi nikome, naprotiv, veoma će povoljno uticati na vaše zdravlje. Podstiče cirkulaciju i samim tim vas greje. Da li crno ili belo vino, neizostavno je na trpezama za vreme slavlja i čini vam potpuni ugođaj za opuštanje.

Rakija je naše najpoznatije piće i neizostavno je u svim domovima i na raznim slavljima. Šljivovica i loza su najpoznatije rakije, ali imamo i druge ukuse. Ima veoma lekovita svojstva kada se koristi u umerenim količinama, a svima je posebno draga u zimskom periodu zbog podsticanja cirkulacije.Vodka, pelinkovac, viski i ostala žestina je odličan izbog kada su u pitanju slavlja i druženje sa prijateljima. Ugrejaće vas, podstaći na igru i opustiti.

Grog je piće za instant zagrevanje. Verovatno se pre niste susreli sa ovim pićem, ali ovo vreme je pravi trenutak da ga isprobate. Veoma lako se pravi, a još lakše klizi niz grlo. Pomešajte rum i sok od limuna pa tu smesu prelijte kipućom vodom ili čajem. Dodajte jednu kašiku meda, dobro promešajte i uživajte u ovom divnom spoju. Odličan je i u borbi protiv prehlade.

Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija