bastapromet Kako se rashladiti tokom letnjih dana?

Činilo se da pravog leta neće biti, ali prema prognozama, iz dana u dan će biti sve toplije. 

Kada dočekamo kišovito leto, samo maštamo o sunčevim zracima, a kada i oni dođu na red, razmišljamo na koji način sve možemo da se rashladimo.

Evo nekoliko načina koji nam mogu pomoći da uživamo u letu!

1. Ništa bez H2O

Znamo da vodu treba da unosimo u dovoljnim količinama, bez obzira na godišnje doba. Preporučena količina vode jeste (minimalna) oko 1,5l, ali kada je reč o vrelim letnjim danima, neophodno je povećati unos vode. Bilo da nam je omiljena gazirana, blago gazirana ili negazirana voda, neophodno je da je unosimo u dovoljnim količinama, svakodnevno. Ono što se takođe preporučuje, jeste da ne treba da bude hladna. Retko poštujemo ovo pravilo, ali ono nije pravilo bez razloga. Zato kada odlazite u najbliži diskont pića, slobodno odaberite onu vodu koja nije iz fružidera. Ukoliko u objektu postoji klima (a sigurno da postoji), voda će biti idealna da je odmah popijete.

2. Ne zaboravite na grickalice

Često se dešava da usled visoke temperature opadne pritisak. Neophodno je da to predupredimo, tako što ćemo ispoštovati pravilo broj 1 (H20) i tako što nećemo zaboraviti da unesemo i određene namirnice u naš organizam. Ukoliko idete na bazen ili reku, neophodno je da u torbi ponesete grickalice. Važno je da vam budu na dohvat ruke.

3. Vitamin B

Ono što će obradovati mnoge, jeste da se lepo možemo rashladiti i pivom. Ali, jedno veliko ali, ne smemo preterivati. Jedno malo pivo od 0,33l je sasvim dovoljno za rashlađivanje, a onda povratak na vodu. :)


Uno Drop logo

liflet važi

od 01.02.2021.

do 28.02.2021.

bastapromet član udruženja distributer pića UnoDrop
Deda Jovina rakija